Home » Algemeen » Munteenheid Thailand

Munteenheid Thailand

Munteenheid Thailand

Baht

In Thailand betaal je met de Thaise baht. Deze is onderverdeeld in honderd satang (centen). Voor buitenlanders is Thailand een erg goedkoop land, waar je veel voor je geld krijgt. Voor honderd Euro krijg je meestal ongeveer 4000 Thaise baht.

In Thailand zijn veel pinautomaten te vinden, zeker in de steden en gebieden waar veel toeristen komen. Het is dus makkelijk om aan geld te komen. Tevens worden creditcards geaccepteerd in veel winkels en hotels. Mocht je toch liever geld wisselen bij een bank, dan zijn deze over het algemeen beschikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 15:30. Daarnaast zijn er een groot aantal wisselloketten die ook ’s avonds en in het weekend geopend zijn.

Zoals eerder gezegd krijg je als buitenlander veel waar voor je geld in Thailand. Hotels, restaurants, vervoer en souvenirs zijn er goedkoop. Als je in eenvoudige hotels verblijft en maaltijden nuttigt in lokale eetgelegenheden, kunt u rekenen op een uitgave van zo’n 30 euro per dag.

Laat een Reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

ERVARINGEN

4 weken Thailand (2 mannen, 22 en 23 jaar)

Wie: 2 mannen (22 en 23 jaar) Hoelang: +/- 4 weken Periode: Juli 2011 Bangkok Mijn eerste reis buiten Europa was naar Thailand met mijn beste vriend. Ik hoopte op een ander soort cultuur en zon, zee, strand zoals in Spanje, maar dan anders.  Anders was het! De reis begon in Bangkok  (Khao San Road) en het werd meteen duidelijk […]

VOLG ONS!